Veckefjärdens Golf Club

Vi har redan berättat om golfklubben Puttom som ligger utanför Örnsköldsvik. Nu var det så att vi inte fick nog av nämnda stad och tänkte därför berätta om stadens andra golfklubb, Veckefjärden.

”Foppas bana”

Veckefjärden brukar ibland kallas för Foppas golfbana eftersom han, Peter Forsberg,  tillsammans med pappa Kent var initiativtagare till att bygga banan ute i Veckefjärden, någon kilometer söder om Örnsköldsvik. Det ser man inte minst om man tittar på hemsidan, där porträtterar han bilder på ett flertal platser med swingen i högsta hugg. Banan invigdes 2003 och har ända sedan starten varit rankad som en av Norrlands bästa banor. Banan innefattar både en 18-hålsbana och en 9-håls kortbana, där båda erbjuder både öppna landskap och skog.

Närhet till staden

En fördel med banan är dess närhet till staden. Med bil tar det knappt fem minuter att ta sig från centrala Örnsköldsvik ut till Veckefjärdens GC. Detta gör att du har fri möjlighet att välja ett hotell inne i staden men fortfarande ha mycket nära till första tee. Det finns gott om potentiella golfhotell i Örnsköldsvik, men vi rekommenderar gärna Strand City Hotell som ligger beläget precis mitt i centrum av staden. Hotellet är av god mellanklasstandard och har över 20 rum att välja på.

Greenfee

De olika Greenfee-avgifterna ser ut som följer för dig som vill spela på Veckefjärdens GC som gäst:

18-hålsbana hel runda

  • Ordinarie senior – 500:-
  • Ordinarie junior – 200:-

18-hålsbana halv runda

  • Ordinarie senior – 300:-
  • Ordinarie junior – 100:-

Korthålsbana (pay and play)

  • Ordinarie senior – 100:-
  • Ordinarie junior – 50:-