Hockeyspelare och golf

Av någon anledning så har golfen och hockeyspelare kommit att bli näst intill synonymt med varandra. De allra flesta hockeyspelare tenderar nämligen att fullkomligt älska golf, kanske mycket för att det är ett så pass bra sätt att koppla av mellan de annars så ansträngande träningspassen, samtidigt som det ändå är en rolig aktivitet som tar en ut i friska luften.

Även hockeyspelare behöver då och då slappna av en del och tänka på något helt annat än det i och runt omkring rinken. Just på denna punk verkar golfen fungera som en riktig favorithobby som agerar tillflyktsort så fort det har blivit lite för mycket av det goda. Det är ett sätt för hockeyspelare att få komma ut i friska luften och aktivera sig samtidigt som de kan koppla av på riktigt. Det går heller inte att ha fokus någon annanstans om man vill få till sitt spel för dagen, vilket också gör det till en så fantastisk syssla när det gäller att få lite distans till hockeyn, om än bara för några timmar.

Många kända hockeyspelare golfar

Listan är lång på kända hockeyspelare som golfar, inte minst svenska. I modern tid så bör Peter Forsberg vara den allra kändaste av dessa som till och med varit involverad med att anlägga en helt egen golfbana i Veckefjärden GC. Här har han spenderat näst intill lika mycket tid som på sin andra arbetsplats, nämligen Modos hemmaarena. Han är som sagt långt ifrån ensam, men skulle vi börja rabbla upp den fullständiga listan på andra mediterade hockeyspelare som också har golfen som sin kanske främsta hobby så skulle vi få hålla på ett bra tag.

Därför fokuserar vi hellre på helhetsbilden och konstaterar snabbt att golfen och hockeyn delar många kopplingar, inte minst när det kommer till dess utövare.