Golfutrustning

Ska du spela golf gäller det att ha rätt utrustning. För det första är det viktigt att känna sig bekväm när man spelar. Det är viktigt att ha rätt skor och att de sitter skönt på fötterna, samt att kläderna är bekväma och lätta att röra sig i. De får inte begränsa din swing! Men rätt utrustning kan faktiskt också ha stor betydelse för hur bra du spelar, vilka klubbor du använder till exempel, kan vara avgörande.

Golf

En golfspelare som inte kommer framåt i sin utveckling kan söka upp en tränare för att få bra råd. Ofta bör tekniken justeras, men ibland kan det vara en kombination av utrustning och teknik. Det kan vara bra att få råd av en mer erfaren spelare när man testar vilken slags klubba som passar en bäst. Enligt golfexperten Matz Evensson går det att bli bra på att spela golf bara genom att byta ut en eller flera klubbor i bagen för att de man har där inte passar ens spel och teknik. Han har själv berättat att han nyligen hade en kund som tjänade 30 meter från tee bara genom att byta driver.

Golfklubborna ska vara godkända efter en internationell standard. Om du är amatör räcker det att du tar med sex klubbor men för en mer erfaren golfspelare kan det vara en fördel att ta med fler. Det är tillåtet att ta med upp till 14 klubbor. Tycker du det är dags att byta klubbor, hittar du många olika sådana på webbshoppen Länna sport. Där kan du hitta all utrustning du behöver för att spela golf – inte bara klubbor.

På sajten Golf.se kan du läsa mer om vilken utrustning du behöver och även se vad en van golfspelare stoppar ner i sin bag.