Golfsäsongen är runt hörnet

I takt med att vintern släpper sitt grepp om vårt avlånga land börjar allt fler längtansfullt titta ut på golfbanorna. En ny golfsäsong är i antågande och det är dags att börja förbereda sig.

Men vad bör man tänka på innan man ger sig ut på den grönaste av golfbanor igen? Det finns så klart mycket att tänka på, men vi tänkte idag gå igenom några av de viktigaste.

Först och främst är det ju så klart viktigt att ha genomfört en bra grundträning. Det kan ju vara svårt att fixa det nu, när vi kommit ända in i maj. Men det är egentligen aldrig försent. Försök lägga in några träningspass inför säsongen. Bättre lite än ingenting alls. Styrketräning kan vara ett bra komplement till din vanliga golfträning. Du kommer bli starkare men också mer harmonisk vilket kommer hjälpa ditt spel.

När du funnit ditt inre lugn kan du börjar tänka på ditt yttre. Kläder inom golf är ganska hårt reglerade av både skrivna och oskrivna regler. Detta hindrar dock inte att du hittar snygga kläder som passar din stil. Känner du dig snygg så kommer du spela bättre. Precis som att träning ger dig en ökad säkerhet i ditt agerande på golfbanan, kan också snygga kläder göra att du känner dig proffsigare.

Värt att komma ihåg om det inledningsvis på säsongen går dåligt är varför du spelar. Oavsett om du är amatör eller professionell så förenas du med alla andra golfare av en sak. Kärleken till golfen. Det kan därför vara bra att stanna upp och njuta ibland. Om du ser till att uppskatta de små guldkornen i ditt spelande kommer det inte heller kännas så jobbigt när det går tungt.