Golfresor i Sverige

Man behöver inte åka till Dubai eller Skottland för att få spela på några prima golfbanor. I Sverige har vi älskat golf i många år och det syns i våra golfklubbar och på våra vackra banor.

Puttom – Örnsköldsvik

Den här golfklubben har fått mycket beröm för sina vackra banor och engagemang. Klubben startades 19 67 och i början var det endast 9 hål. 1975 skänkte Modo mark till klubben så de kunde bygga ut 9 hål till. De satsar mycket på barn- och ungdomsverksamhet. De erbjuder en att ta det gröna kortet, vilket ger dig fullt medlemskap. Det gröna kortet krävs oftast för att få spela på banorna. Dock har de introducerat Pay & Play på fredagar efter klockan två. Då får nybörjare chansen att lära sig tillsammans med en spelare som har hcp 36,0 eller lägre. De har massor av tävlingar som man kan titta eller ta del av under hela sommaren.

Efter en härlig runda golf kan det vara skön att slappna av och njuta av vädret på ett närliggande boende. Besöker man Puttom anser vi att man inte ska missa Mosjöns Camping som ligger bara tio minuter bort. De har självhushållsstugor och övernattningsstugor om man vill åka vidare till nästa golfbana dagen efter.

Falsterbo Golfklubb – Falsterbonäset

Längst ner i Skåne finns en golfklubb som rankats bäst av medlemmarna och besökarna på Caddee.se i både kategorierna ”atmosfär” och ”design/spelglädje”. Det är den tredje äldsta golfklubben i Sverige. Den startades redan 1909. Man spelar alldeles vid kusten och kan alltid se havet medan man spelar.  Banan är faktiskt belägen på en udde och skapar en helt annan banupplevelse än vad de flesta är vana vid. Falsterbos bana är krävande för man måste hela tiden anpassa sig efter vindens karaktär.

Efter man har spelet klart finns det en fantastisk restaurang att ta del av. De har olika specialkvällar flera gånger under sommaren. Under en kväll kan det serveras drivor med tapas direkt till bordet. Väljer man att stanna en stund får man vara med om musikquiz och trubadurer som underhåller efter klockan åtta. Restaurangen har också en bra barnmeny.