Golf som en hobby

Golf är en väldigt speciell sport i vissa avseenden. Medan det krävs väldigt mycket av en spelare för att bli proffs, som i praktiskt taget alla sporter, är golf något som många vänder sig till minst lika mycket för att slappna av och har bara som en hobby.

Hobbygolfspelaren kan ha vilket yrke som helst och många professionella idrottare har faktiskt golf som en hobby eller fritidsintresse. Somliga fastnar säkert för tävlingsaspekten av golf och strävar efter att inte bara bli bättre utan att få färre slag än sina medspelare under en runda golf. Men det finns även många som inte är så brydd kring detta och gillar golfen för den sociala aspekten där man med en grupp vänner kan ge sig ut en vacker dag, spela lite golf och umgås med varandra.

Med tiden kommer säkert intresset för golf av öka bland många hobbygolfare och det kommer att investeras i nya klubbor, en par bekväma golfskor, kanske en eller annan teknologisk pryl som en avståndsmätare och annat som ger en djupare förståelse och uppskattning för golf. Och kanske kommer till och med vissa att vilja börja tävla med andra, mer för skojs skull eller på allvar, men det kommer alltid att finnas utrymme för hobbygolfaren som spelar för sig själv och ingen annan på golfbanorna.