Börja spela golf

Har man inte börjat spela golf är detta något man definitivt bör överväga att göra eftersom det inte bara är vansinnigt roligt, dessutom kommer man ut i friska luften och får motion. Sverige är något av ett riktigt golfland med över 450 banor över hela landet, så man kan lugnt säga att det finns några stycken att välja på.

Det är just detta som är en av fördelarna med golf, nämligen att man kan spela på så många olika banor. Samtidigt är ingen bana den andra lik, vilket innebär att varje ny bana man spelar på till en ny upplevelse. Sedan kan man såklart också åka iväg och spela på banor utomlands. En golfresa i till exempel Spanien eller Portugal är ett utmärkt sätt att kombinera golfspel med sol och bad.

Att börja spela golf är inte speciellt svårt. Det är egentligen bara att anmäla sig till närmaste klubb och sätta igång. Ett bra tips om man ska börja spela golf är att inleda sin karriär på våren eller sommaren så man har mycket tid till att spela. Är man nybörjare kan det också vara bra att gå en kurs så man lär sig grunderna ordentligt, något man kommer att ha nytta av under hela sin förhoppningsvis långa golfkarriär.

När man ska börja spela golf behöver man såklart också en del utrustning i form av klubbor och dylikt. Ett bra tips vad gäller klubbor är att satsa på att köpa ett helt set klubbor, vilket ofta blir billigare än att köpa alla klubbor individuellt. Vill man spara ytterligare några kronor går det givetvis också bra att köpa begagnat. Kolla på golfklubben, där finns ofta många som vill sälja sina gamla klubbor.